210-6811482 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ερωτησεις

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ?

 

 •   Εθνικές όμαδες.

•    Ομάδες όλων των αθλημάτων.

•    Ομάδες όλων των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

•    Διάφορα club.

•    Ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων.

•    Αθλητές ατομικού επιπέδου που θέλουν να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση.

•    Άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και το σωματικό τους βάρος.

 

 Σε ποιους απευθύνεται η εργομέτρηση;  Επαγγελματίες ή χομπίστες;

Και στους δύο. Ταιριάζει σε όποιον το βλέπει λίγο πιο σοβαρά και προσπαθεί αντί για βόλτα να κάνει προπόνηση.Για τους επαγγελματίες αθλητές είναι πιο εύκολα γιατί υπάρχει ο γνώστης προπονητής που τους καθοδηγεί. Για τους  χομπίστες ωστόσο, μια εργομέτρηση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση πάνω στην οποίο θα προσαρμοστεί, ανάλογα με τα ατομικά φυσιολογικά χαρακτηριστικά του καθενός και τους προσωπικούς του στόχους, ένα σωστά δομημένο προπονητικό πρόγραμμα.

 

Γιατί μετράμε τη Μέγιστη Αερόβια Ικανότητα VO2max?30x30 2

Για τους περισσότερους αθλητές/εξεταζόμενους αποτελεί την πιο σημαντική παράμετρο αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης.

Παρέχει πληροφορίες για άλλες παραμέτρους σημαντικές στην προπονητική :

  •     VO2max
  •     Αναπνευστικό Κατώφλι   
  •     Κινητοποίηση Λίπους
  •     Αποκατάσταση
  •     Αναερόβιο Κατώφλι   
  •     Μέγιστη ανεκτή ένταση άσκησης
  •     Διαλειμματική προπόνηση

 

Τι είναι ο Μεταβολισμός; 

Ο μεταβολισμός είναι η βιοχημική διαδικασία κατά την οποία το οξυγόνο αντιδρά με τις θρεπτικές ουσίες με αποτέλεσμα την παραγωγή της 

ενέργειας που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει. Ο μεταβολισμός μετράται σε χιλιοθερμίδες (kcals) ή όπως έχει επικρατήσει, σε θερμίδες

 

Τι είναι ο RMR;
Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR ή Resting Metabolic Rate) αντιπροσωπεύει τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας για να κάνει τις ζωτικές λειτουργίες του (καρδιακός ρυθμός, λειτουργία εγκεφάλου, αναπνοή). Πιο απλά είναι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει ο άνθρωπος ημερησίως όταν είναι ξύπνιος αλλά σε ηρεμία (ανάπαυση). Ο RMR μπορεί να αντιπροσωπεύει το 75% των ενεργειακών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Πως μετράμε τον RMR;
Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας παραδοσιακά προσδιορίζεται μέσω άμεσης ή έμμεσης θερμιδομετρίας. Η άμεση θερμιδομετρία προϋποθέτει την μέτρηση με ακρίβεια της παραγόμενης θερμότητας ολόκληρου του σώματος χρησιμοποιώντας μεγάλα, ακριβά, και τεχνολογικά πολύπλοκα μηχανήματα. Η έμμεση θερμιδομετρία καθορίζει τον μεταβολικό ρυθμό από το καταναλισκόμενο οξυγόνο του σώματος. Οι μετρήσεις της κατανάλωσης οξυγόνου παραδοσιακά γίνονταν μέσω μεγάλων σταθερών συσκευών (εργοσπιρόμετρων) υψηλού κόστους, για την λειτουργία των οποίων απαιτείται περιοδική συντήρηση και καλιμπράρισμα καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό. Τα τελευταία όμως χρόνια η έχουν εμφανιστεί φορητές ή επιτραπέζιες συσκευές, χαμηλότερο κόστος, βασισμένες σε τεχνολογία αιχμής, οι οποίες μετράνε το καταναλισκόμενο οξυγόνο με ακρίβεια και καθορίζουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του ατόμου. Η μέτρηση της κατανάλωσης οξυγόνου, αντί για την χρήση εξισώσεων γενικού πληθυσμού, επιτρέπει στους επιστήμονες υγείας και άσκησης να αποφασίζουν με ακρίβεια για τους πελάτες τους. Με μια απλή εξέταση αναπνοής που διαρκεί 10-15 λεπτά , μετράμε τον μεταβολισμό ώστε να προσδιορίσουμε ένα εξατομικευμένο θερμιδικό ισοζύγιο.