210-6811482 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιματολογικές εξετάσεις

 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και  ΕΠΙΔΟΣΗΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ

Βιοχημεία της Άσκησηςαιματολικα  1

Ο σκοπός της προτεινόμενης Επιστημονικής υποστήριξης  είναι να παρακολουθείται η υγεία, η πορεία της προπόνησης και η αθλητική επίδοση του αθλητή

Όσο είναι υγιής και συστηματικά προπονημένος ο αθλητής, τόσο λιγοστεύουν οι  πιθανότητες να εμφανιστούν τα συμπτώματα της κόπωσης και κυρίως τα αποτελέσματα της. Tο πλέον σύνηθες, είναι η ομάδα ή ο αθλητής να μην αποδίδει  καλά όπως και επίσης, οι συχνοί, κυρίως μυϊκοί, τραυματισμοί με  συνέπεια την μακρόχρονη αποχή του αθλητή από την προπόνηση και τον αγώνα. Όταν ένας αθλητής κάνει καθημερινή προπόνηση και όταν ο επαγγελματίας αθλητής έχει τουλάχιστον έναν ή δυο αγώνες την εβδομάδα, εάν αναφερθούμε στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, η κόπωση είναι φυσικό επακόλουθο. Το θέμα είναι το μέγεθος και το είδος της κόπωσης. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα, με τις αναλυτικές εξετάσεις και  την επιστημονική εμπειρία που διαθέτουμε, να ‘’μετρήσουμε‘’ την κόπωση και το σημαντικότερο να προλάβουμε την εξέλιξη, την μεγιστοποίηση και τελικά την εγκατάστασή της, δηλαδή την χρόνια κόπωση, κατάσταση επικίνδυνη και δύσκολα αντιμετωπίσιμη.


Οι ανάγκες παρακολούθησης των Βιοχημικών και Ορμονικών παραμέτρων των αθλητών τροποποιούνται ανάλογα με την φάση της προπόνησης., Για την επίτευξη του στόχου υπάρχουν και τα ανάλογα επίπεδα της επιστημονικής  παρακολούθησης, χρησιμοποιώντας από απλές εξετάσεις ενζύμων του μυϊκού μεταβολισμού μέχρι  εξειδικευμένες  εξετάσεις αναβολισμού και καταβολισμού του μυός και αξιολόγησης του λόγου τεστοστερόνης προς κορτιζόλη (Testο/Cort), πάντα συγκρινόμενες με την προηγούμενη φάση ελέγχου του κάθε αθλητή (εξατομικευμένη παρακολούθηση).

 

Προτεινόμενες εξετάσεις - Πακέτα μετρήσεων.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

  • Απλός  έλεγχος.  

Γενική αίματος, Σίδηρος, Φερριτίνη, Σάκχαρο, Ουρία, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Έλεγχος  Ενζύμων (CPK, SGOT, SGPT, γGT).

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω εξετάσεων μας δίνουν βασικές πληροφορίες για την υγεία του αθλητή και την εικόνα της μυϊκής κατάστασης/κόπωσης, την δεδομένη στιγμή.

 

  •  Κανονικός έλεγχος.  

Γενική αίματος, Σίδηρος, Φερριτίνη, Σάκχαρο, Ουρία, Ουρικό, Κρεατινίνη, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, HDL-C, LDL-C, Ιοντόγραμμα ( Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Φώσφορος) Έλεγχος  Ενζύμων (CPK, LDH, SGOT, SGPT, γGT), Αλβουμίνη, Ολικές Πρωτεΐνες.

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω εξετάσεων μας δίνουν ικανοποιητικές πληροφορίες για την υγεία του αθλητή και την εικόνα της μεταβολικής και  μυϊκής κατάστασης/κόπωσης, την δεδομένη στιγμή.

 

  • Πλήρης έλεγχος.  

Εκτός των εξετάσεων που περιλαμβάνει το Κανονικό πακέτο εξετάσεων ελέγχονται και οι ορμόνες Κορτιζόλη και Τεστοστερόνη.  Σε αυτόν τον πλήρη έλεγχο έχουμε την πλήρη εικόνα της μεταβολικής κατάστασης του αθλητή, ελέγχοντας και τον αναβολισμό και καταβολισμό του μυός.

 

  • Βασικός έλεγχος ομάδων

Γενική αίματος, Σίδηρος, Φερριτίνη, Σάκχαρο, Ουρία, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Έλεγχος  Ενζύμων (CPK, SGOT, SGPT, γGT).

 

 Βιοχημικός της Άσκήσης  –

  Σγουράκη Έρη ( M.Sc. , Ph.D)